1 Aralık 2008 Pazartesi

Bu dünyada sivil olmak

Deida günlerdir ağlıyor...

Kolay değil, ülkesinde en kanlısından bir savaş olmakta.. Salağın birinin Amerika'nın gazına gelip bir yere girmesi kaç cana mal oldu daha belli değil.
Üstelik bizim bile Rusya'nın ekonomik ve askeri gücünün Gürcistan'a kıyasla kat be kat üstün olduğunu bilmemize rağmen, başbakan olan biri bunu nasıl bilemezdi?

Hepsini geçtim, bunlar siyasi oyunlar, birileri yazıyor, birileri oynuyor ama o yaşlı teyzelerin, dedelerin, küçük çocukların, kadınların, erkeklerin kısaca halkın günahı neydi? Yapılanlara değdi mi?

Hadi işin o kısmı Lübnan'da, Filistin'de, Irak'ta ve pek çok yerde yaşanıyor ama bizim tavrımıza ne demeli? Biz nasıl bu hale geldik? Gazeteleri almıyoruz, haberleri seyretmiyoruz ki yaşananları görmeyelim diye. Hayatımıza devam ediyoruz, yemek yiyoruz, "ne yapabilirdik ki" diye kendimizi rahatlatıyoruz. Hoş bizim ülkemizin durumu farklı mı? Hayır, al işte 9 asker daha şehit oldu, sırf birileri silah ticaretinden para kazansın, karışıklıktan rant sağlasın diye.

Ve bu dünyaya çocuk doğurarak ne kadar iyi ettiğini insan kendi kendine sormadan geçemiyor, ya benden sonra evladıma ne olacak? Nasıl bir dünyada yaşayacak?

Allahım hepimizi böyle vahşetlerden, savaşlardan, açlıktan, kıtlıktan, hastalıktan koru. Evlatlarımız, ailemiz, sevdiklerimiz sana emanet.

Hiç yorum yok: