1 Aralık 2008 Pazartesi

Bayram alışverişi

Has arkadaşım 1 Nilgün geçen aradı, kızı Nilsu'ya Bayramlık kıyafet alışverişine çıktığını 4 parça şey için tam 200 milyon harcadığını, üstelik doğru düzgün birşey kalmadığını, bir an evvel alışverişe çıkmam gerektiğini söyledi. Daha evvel anlattığım gibi İdil'in dolabında küçülenleri ayırdık, birde baktık ki hiç uzun kollu üst yok, hepsi büyük. Bizde Pazartesi akşamı Deida ile buluşup kızıda alıp koşa koşa Civil'e gittik. Tam iftar saati, kimseler yok, Allah'tan mağaza açık, çünkü tüm çalışanlar oruç açıyor ve tek müşteri biziz.

Pijama üstü olarakta kullanacağımız 6 farklı renk uzun kollu t-shirt (pembe-yeşil-mor-turkuaz-sarı-somon),
5 adet gezmelik t-shirt (oranjlı bejli- pembeli beyazlı-beyazlı pembelei,morlu sarılıl,beyazlı mavili),
sarı renk üzerinde çiçek işlemesi bulunan eşortman altı,
Bayram'da Adana'da eltimizin kızına hediye etmek üzere de pembe eşortman altı ve uzun kollu t-shirt.

Hepsine 72 milyon verdim. Daha ne olsun. İdil bu arada bizimle sepetleri hallaç pamuğu gibi dağıttı, kucağında ona aldıklarımız, "cici,elbise" diyor başka bir şey demiyordu. Mağazadan çıkışta cicilerini bırakmamak için biraz ağladı, eve gider gitmez ise anneanneye kıyafetlerini gösterdi. Annem sürekli "ne kadar çabuk geldiniz" dedi durdu. Babamız sağolsun alışverişi sevmediğinden biz hızlı alışveriş etmeyi öğrendik.
Bu arada arkadaşımın kızı arkadaşımın aldıklarını beğenmemiş (yaş daha 6) iade etmişler ve anneannesine 400 milyona İtalyann bir mağazadan 1 etek ve 2 bluz aldrmış!
İnşallah bizim kuzu büyüyünce bize böyle şıllıklıklar yapmaz...

Hiç yorum yok: