5 Ocak 2011 Çarşamba

Ben istemez miydim güzel yeni yıl yazısı yazmak?

Ama olmadı işte. Halbuki bütün şartlar vardı, fabrika 1 hafta tatil vermişti, ohh evdeyim diye her güne 1 plan. 1 gün bebek görmeye, 1 gün ameliyat olan arkadaşıma geçmiş olsuna, 1 gün pazar'a, 1 gün çarşıya derken 24 Aralık Cuma gecesi ateşlenen İdil'i acile götürdük. Kuru öksürük ve ateş şikayeti olan 6 çocuk daha vardı. İlaçlar ilk kez işe yaramayınca 3 gün sonra tekrar gittik ve antibiyotiğe başladık. 4 yaşında ilk kez.. Cumartesi bende ve Deida'da başlayan boğaz ağrısı Pazar anneanneye sıçradı. Pazartesi ile Çarşamba arasında bitirdiğimiz tuvalet kağıdının haddi hesabı yok. Perşembe gecesi anneanne öksürükten uyumayınca yılbaşı günü sabah kahvaltı etmeden onu doktora götürdüm. İlle de hastaneye yatması lazım demezler mi?
Serumlar bağlandı vs. Ablam koştu geldi, abim geldi alıp annemi göğüs hastalıkları bölümüne acil götürdüler. Sonuç zatüre! Yaşlılarda bu solunum hastalıkları çok tehlikeliymiş. Kanındaki bir tahlil temiz çıkınca eve gönderdiler. Abim gidip solunum makinası aldı. Şimdi yemek ve tuvalet dışında annem ona bağlı, gece bile.. Dudakları yara içinde kaldı hortumdan... Çok üzgünüm ve endişeliyim..
Bunun dışında kalçadan iğneler, ilaçlar vs yapılıyor. Bu Cuma'ya kadar evde, Cuma yapılacak tahlillere göre hastaneye yatacak.. Umarım çabucak iyileşir tontonumuz...

4 yorum:

gülay dedi ki...

Çok ama çok geçmiş olsun.Umarım annenizin tahlilleri iyi çıkar ve hastaneye yatmasına gerek kalmadan hemencik iyileşiverir.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ah canım benim...
ne çok şey yaşanıyor bazı anlarda üst üste :(((
bunu geçirdim biliyorum, zatürre uzun bir yolculuktur, dediğin gibi yaşda olunca ağır syrediyor :((
ne diyeyim şimdi ben ! ?
mutlaka aşacaksınız, lakin zaman ve sabr ikiisi en önde olacak ..
ayşenciğim dik durmayı o kadar çok önceden öğrenmişsin ki sen,
bunlarda o sayfada yerini alacak eğer müsade edersen..
aileye şifalar diliyorum,
çok geçmişler olsun canım benim.

Hande dedi ki...

Çok geçmiş olsun çook, dualarım sizinle

Gökşen dedi ki...

Ayşen, çok geçmiş olsun tüm aileye en çok da idil ve ananneye. Umarım çabuk atlatırsınız, yeni yıl bol sağlık getirsin size. Sevgiler.