20 Mayıs 2010 Perşembe

NİCE YILLARA MELEK ABLAM!


Efem, ablamın dün doğum günüydü.

Ablamın benim için anlamı "tarif edilemez melek" tir.

Kendimi hatırladığımdan beri ne zaman "ıh" desem hemen yanımda olan bu melek kişiliği biraz yakından tanıyalım.

Kaç yaşına bastığı konusunda bir bilgi vermem ama işyerinde kim ablamın resmini görse "kardeşin mi?" diye sorduğundan kendisi pek bir genç görünüşlüdür.

Plates'çidir, fit'dir, sağlık gurusudur. Asla ve kat'a sağlıksız, zararlı şeyler yemez. Yiyene de karışmaz, annem gibi vır vır söylenmez.

Ne kadar hasta olsa, ne kadar morali bozuk olsa hep güler, o yüzden adı GÜLYÜZ'dür.

Kendisi babacımın ilk göz ağrısı olup evlendiğinde babamın 1 hafta ağlamasına sebep olmuştur. Ayrıca bende geceliğine sarılıp uzun zaman ağlamışımdır, o kadar sevilir yani!

Bir kere "hayır" kelimesi onun lügatında yoktur. Ne zaman ihtiyaç vasıl olsa hoop o an meleğimiz yanında bitiverir.

Hastabakıcı, çocuk bakıcı, doktor refakatçisi, ilaç yazdırıcı, saskı alıcı, bilimum dikişleri dikici, pazar gezici, toplantı-gezi organizatörü, style gurusu, değişik yemek deneyici-pişirici, dekorasyon cini, aklınıza ne gelirse o işte benim ablamdır.

Günde 3 kapı yapar, muhakkak hergün dışardadır, hep nefes nefese koşturur. Gezmek olsun dünyanın her ucuna gider, alışverişte stil gurusudur. Üstüne tanımam.

Zevk sahibidir, çok klas zevkleri vardır, gözün kapalı ver paranı, seni şık bir hatun yapsın yani!

Rafine zevkleri vardır, doreler, danteller, boncuklar! Emekli olunca her sene bir kursa gider ve her kursta çok başarılı olur. Kurs biter, onun projeleri bitmez.

Canı sıkılır, mutfak dolabını eskitir, banyo dolabı yapar. O bitmeden takı yapmaya başlar, bakarsın tabakları varaklar, bakarsın ada-moda gezer. Öyledir o, rahat duramaz, hep bir şeylerle meşgul olması gerekir.

Ailede diğer adı "Noel Baba"dır, muhakkak her zaman eli kolu dolu gelir. Hep birşeyler ısmarlanmıştır, zevkine güvendiğimizden "şunu alsana abla-bunu getirsene kızım" deriz ve Noel Baba hop kapıdadır. Torbasında muhakkak elinin işi de vardır, boş durmaz.

Örgü-dantel-yemek-dikiş-takı-mefruşat-ahşap boyama yahu ne ararsan bilir, layıkıyla yapar. Çok özeldir benim meleğim ablam! Onu anlatmaya sayfalar yetmez ama hayat ablamla çok güzeldir.

Pazar gezeriz, çarşı dolanırız, kahvaltıya gideriz, tatillere çıkarız, ameliyatlar oluruz (artık olmasın), doktorlara gideriz (artık gitmeyelim) aklınıza gelen gelmeyen herşeyi yaparız abla-kardeş. Annem yaşlı olduğundan her işimizi biz abla-kardeş hallederiz.

Her daim yeni arkadaşlar edinir, çünkü pozitiftir, iyi dert dinler, asla yargılamaz, dedikodu yapmaz, hep arkandadır ve hep sözüne güvenilir. İsviçre Bankası gibi kadındır o, kafan rahat olur.

Simit severdir, benim gibi hamur işi manyağı bir kardeşi olduğu için arada "yarım yarım" zararlı şeylerden de tüketir. Gak derim su, guk derim ekmek verir. Benim ablam MELEK'tir,boşuna demiyoruz herhalde! Tatile gidersin Potuk'a bakar, hatta Potuk üzülmesin, beni aramasın diye Potuk'la beraber yatacak kadar hayvanseverdir.

Ama kapıyı kilitlediği halde sana da kontrol ettirir, ille pazarlık eder, kendi kafasından bir rayiç fiyat belirler ve öldür Allah onun dışında para vermez. Bazen pazarlıkta başarılı olup almadığına pişman olur ama genelde başarılıdır bu konuda. Annemin küçük versiyonu olarak beni pazarda dizginleme görevi ablamındır. "Buna çok benzeyen bilmem neyin yok mu senin? Alma bunu ablacım" der ve beni masraftan kurtarır. Ama konu İdil oldumu ailecek delirdiğimizden ablamda bu konuda kendini hiç kısıtlamaz. Elbiseler diker, cd'le alır, kitaplar alır, taşır taşır taşır.

Otomatik ödeme ve internet bankacılığına öldür Allah güvenmez. Bu tarz işleri bana yaptırır.

Kendisi emekli bankacıdır, 20 yıl çok zor şartlarda çalıştığı halde hiç şikayet etmez.

Enişteme çok düşkündür, tabii eniştemde ona. Bu durum bizde onlara

"Emekliler"

"Pansiyonerler"

gibi isimler takmamıza rağmen her espriyi de kaldırırlar.

ABLACIM, MELEĞİM NİCE NİCE NİCE SAĞLIKLI,MUTLU, HUZURLU, BOL KAZANÇLI YAŞLARIN OLSUN ENİŞTEMLE VE BİZLERLE! SENİ ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK SSEVİYORUZZZ.

3 yorum:

ELİF dedi ki...

Bence sen de öylesin, iyisin çok iyisin.Ablanın doğumgünü kutlu olsun.

tatlıhayat dedi ki...

Amaaaaan,amaaaaaannn bak şimdi sabah sabah beni ağlatacak ne vardı ki?Ben neymişim yahu sımarırım şimdi.Canım kardeşim benim seni dünyalardan çokkkk seviyorummmm.

annesiningülü dedi ki...

oy maşallah ya
ne oldu bana gözlerim doldu
ne güzel abla-kardeşsiniz siz :)
ikinizde çok çok öptüm birde kucakladım :)
mutlu yıllar