5 Aralık 2011 Pazartesi

Unutulmaz! doğum günü

Kaynadı gitti doğum günümüz:((( Kuzum 5 yaşında oldu. Halbuki ben hemen gecesinde fotoları yüklerdim, yazardım.. Ne oldu peki? Neden foto yok? Çünkü doğumgünü partisi düzenlediğimiz Cumartesi sabahı eve hırsız girdi! Fotoğraf makinamızı çaldı şerrefsiz!!
Oysa hazırlıklara Perşembeden başlamıştım. Tüm çocuklara davetiye dağıtmıştık, heyecanım hat safhadaydı. İlk kez Deida'sız doğum günü yapacaktım, acaba yetişebilecek miydim? Bir panik havam vardı. Cuma günü okuldan geldiğinde beraber süslerimizi yaptık, balonları şişirdik, duvar süsü yapıştırdık, çam ağacımızı kurduk, üstünü süsledik, yemeklerden pişirebildiklerimi pişirdim. Gece 22.00'de resmen sürünerek yatağa yattım. Sabah 06.00 civarı uyandı, muhabbete başladı. Ben kendi odama geçtim. Derviş'e oda kapısını kapa da azıcık uyuyayım dedim. Sonra bir ara tv sesi geldi, acaba bu adam kapımı kapamadı mı diye hafif kafamı kaldırdım, baktım kapı ardına kadar açık, bir baktım kapının hemen yanında bir adam takılarımı karıştırıyor! Uyku sersemi
"Sende kimsin be?" dedim. Sanki adam "Mahallenin hırsızı" diye cevap verecek!
Adam fırladı, peşinden Potuk deli gibi havlıyor, peşinden ben.
Potuk adam içeri girdiğine ne yapıyordu derseniz UYUYORDU İHTİYAR:))))
Neyse içeri dış kapıdan girmiş, çelik kapı kilitli olmayınca herifçioğlu cırt diye açıp içeri dalmış! Annemin kapısını açmış, fakat İdil'in odasında tv sesi olunca oraya girmemiş Allah'tan!
Hemen Derviş'i aradım, bana
"Sen rüya görmeyesin?" dedi.
Yavrum rüya görsem dış kapı niye açık olsun?
Hiç birşey olmamış gibi kahvaltıya başlarken ablam meleğim yardıma geldi. O da şok oldu.
Sonra ben ve İdoş prenses resimli pastamızı alıp eve geldik, ablam süpürdü, ben sildim. Ablam mercimek köftesi, patlıcan salatası ve halleyli pasta yaptı. Deida'nın bıraktığı ıspanaklı börek ve patlıcanlı kişi pişirdim. Çocuklara köfte-patates, annelere ablam ve Deida'nın yaptıkları dışında mayonezli tavuk salatası ikram ettik. Tam 9 çocuk ve annesi geldi. Hiç bu kadar kalabalık geleceklerini tahmin etmemiştim. Çünkü 3 kişi ile samimiyim. Neyse Allah ablamdan razı olsun, hiç mutfaktan çıkamadı. Çocuklar evde deli gibi koştular,çığlık attılar. Kızlar ranzanın üst katından Rapunzel seyredip mutfakla oynarken 5 erkek tam anlamıyla kudurdular! Görümcem de küçük Tuna'yı alıp geldi, o da yardım etti sağolsun. Tüm gelen çocuklara minin armağanlar verdik. Erkeklere Star Wars kızlara Miniş aldık.
Çocuklar gittikten sonra abimler, eniştem, Görümcemin eşi ve büyük oğlu geldi, aile yemeği yedik. Yemek menümüz mantılı çorba, patates graten ve fırın tavuktu. En son bulaşıkları da sağolsun yengem halletti.
Akşam herkes gitti cup yatağa. Sabah Derviş Potuk'u çıkardı. Sonra beraber yıkananları yerleştirdik, evi topladık, Derviş'im ilk kez 12 seneden beri kahvaltımızı hazırladı. Akşama balık yedik. Deida geldi, hasret giderdi, gece gitti. Bugün de aradı, iş bulmuş. Yarın başlıyormuş.
Nasıl geçtiğini anlamadığım 5.yaşgünümüz de böyleydi.
İdoş gece bana
"En güzel doğum günümdü, çok eğlendim. Teşekkür ederim canım annem" dedi ve tüm bunlara değdi! Bir de o şerreffsiz foto makinemizi almasaydı!!!
Güzel kızım, artık büyüyorsun. En iyi arkadaşımsın, yardım ediyorsun bana. Emekli oldum diye sen de benim kadar mutlusun. Okula alıştın, bana arada "kanka" bile diyorsun.
Tüm ömrün böyle mutlu geçsin canım kızım! İyi ki doğdun, iyi ki beni anne yaptın!
Seni tarifsiz seven annen.
Not : Potuk'tan sonra köpek almamaya kararlı Derviş hırsızdan sonra pitbull almaya karar verdi:)))

10 yorum:

Unknown dedi ki...

vay adiye bak sen...
neyse ki herşey çok güzel geçmiş prenses de halinden memnun o halde kalan sağlar bizimdir...
sağlıkla nice mutlu yılları olsun küçücüğün :) malesef onlar hep küçücüğüm olarak kalacaklar evlat işte :)

allımorlu dedi ki...

ayşen ablacım çok geçmiş olsun inşallah makineden başka bişey almamıştır,hırsızlarda iyice kaşarlanmış nasıl lafmış o öyle mahallenin hırsızıyım filan:) annemlere de kapıyı açık bıraktıkları an girip son model cep telefonunu almışlardı sanki dedektörle çalışıyolar,kimin kapısı açık hemencecik damlıyolar..cana gelmesin mala gelsin ne diyelim.mutlu bir yaş diliyorum idil'e..

Asortik Krep dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun ve yeni yaşınız kutlu olsun :)

benvemustakbeloglum dedi ki...

canım çok geçmiş olsun. bende seni arayacaktım nasıl geçti diye. Hırsızında Allah cezasını versin başka zaman bulamamış mı ?

Gülen Tezer dedi ki...

Hay Allah :( Nasıl üzüldüm ben anlatamam ama sen anlarsın. Biliyorsun ben de böyle acı bir tecrübe yaşadım ve hala da aynı öfkeyi taşıyorum içimde :( Hiç atlatamadım desem yeri. Sakın yangına körükle vardığımı düşünme ama başına gelmeyen birbirimizi anladığımız kadar anlayamayabiliyor. Canım benim Allah'tan kara kızımın odasına girmemiş! Allah'tan sana zarar vermemiş.Şükürler olsun bu kadarla atlattığınıza. Bilirsin bu ülkede hırsızın hiç suçu yok ve cesarete bakar mısın!
Polis çağırmadınız mı? Gerçi onların da yapabildiği bir şey yok ya da bize öyle söylüyorlar :( hiç değilse parmak izi bırakmış mı diye bakarlardı.
Neyse ki böyle bir olay olsa bile krizi iyi yönetip kimselere belli etmeden kotarmışsınız işi. Bu da günün karı ve üzüntüyü silen silgisi olsun.. Bundan sonraki doğum günlerinde çekersin fotoğraflarını artık. Fotoğraf çekeceğiniz çok doğum gününüz olsun hep birlikte. Sizin doğum günleri de çok keyifli oluyor.
İyi ki doğurmuşsun o cadıyı. Allah acısını göstermesin, uzun ve sağlıklı bir ömür sürsün. Potuk arkadaşa da bir gençlik aşısı lazım bence :)
Öpüyorum hepinizi çok çok canım benim..

annesiningülü dedi ki...

Canım bu yılda fotosuz olsun
size birşey olmadı çok şükür
miniğin en güzel doğum günüm oldu cümlesi beni ne kadar mutlu etti :D seni ne yaptı kimbilir ;)
Öperim analı-kızlı :D
musmutlu yılları olsun hep

Anne İş'te dedi ki...

aYŞEN'CİM;iDİL'CİĞİMİN YENİ YAŞI KUTLU OLSUN.sAĞLIKLI NİCE GÜZEL YAŞLARI OLSUN İNŞALLAH.bU ARAD ÇOK AMA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.Sevgiler,Selamlar..

aysencifci dedi ki...

Sağolasın Funda'm, teşekkürler güzel dilekler için canım:)))
Allı'm ablamın hırsız için çağırdığı polis elektronik hırsızının ve mücevher hırsızının ayrı olduğunu, elektronik hırsızının takı almadığını, takı hırsızlarının ise dedektörle çalıştığını söylemiş. Bu arada hırsız "ben mahallenin hırsızıyım" demedi, o benim fantezim:)
Asortik teşekkürler.
Gülen'im çok teşekkürler canım:)))
Bahar'cım çok sağol, bizde öptük sizi.
Dijle'cim çok teşekkürler, bizde sizi çok öptük

Gülen Tezer dedi ki...

Rica ederim canım :)
http://gulentezer.blogspot.com/2011/12/bazi-bloggerlari-sikayet-mektubu.html
şikayet ettiklerimin arasında sen de varsın :) Mucuk :

aysencifci dedi ki...

Gülen'im zaten senin için yazdım o son yazıları:)D