11 Ekim 2011 Salı

Derin kaygılarım var hemde daha anaokulunda!

Artık kendi kendime, kızıma nazar mı değdirdim ne?
O ilk hafta hevesle okula giden çocuk, 2.hafta geçen senede anaokuluna gelen ve hergün ağlayan çocuk geldiğinde tüm sınıfla ağlamış!
Bu da yetmezmiş gibi 2 gün üst üste kıyafetine su dökünce öğretmen bağırmış. Şimdi öğretmenden artık hoşlanmamaya başladı. Üstelik öğretmen halen bağırmaya devam ediyormuş "sözümü dinlemiyorsunuz" diye.
Suluğun ağzı sıkışık diye açamamış ve öğretmenden yardım istemiş. Cevap
"annene söyle suluğunu değişsin"
yani 2 saniye çocuğun suluğunu açmak zul geliyor sanırım.
Birde tuvaletler alaturka olunca ve bizim kız bu tuvaletlere alışık olmayınca çoraba ya da k.lodüna ç.şini ya da su kaçırmış ve öyle bırakmışlar. Eve gelene kadar ıslak kalmış.
"Yedek kıyafet getirin" diye çözüm üretmişler. Bu çocuklara en azından alışana kadar yardım etseler ve nasıl yapılması gerektiğini yardımcı bayan gösterse daha iyi değil mi?
Okula forma yapılıyormuş. Böyle yedekli 10 forma yetmez ki!
En son dün gene üstünü ıslatmış, çantasında yedek kıyafet ve yedek çorap olmasına rağmen üstündeki eteği çıkarmamışlar, altındaki çorabı çıkarıp pantalon giydirmişler- ETEĞİN ÜSTÜNE- ve altına hiç çorap giydirmeden- ÇIPLAK AYAKLA- yağmur çizmesi giydirip öyle bırakmışlar! Tabii hasta olacak kendi çocukları değil!!

Hepsini geçtim, bu çocuğun okulla ilgili ilk tecrübesi. Biraz daha yapıcı ve sevgiyle yaklaşsalar olmaz mı?
Sınıfta sadece 15 çocuk var. Tamam yeri gelince 1 çocukla baş edemiyoruz ama onlarda okulda evdeki gibi zart zurt etmiyorlar ki...
Benim yengem de öğretmen ve kendi öğrencilerine kalemlik, kitap vs alır. Maksat gönül almak.

Bir yandan da hep evdeki gibi el bebek gül bebek büyümeyecek, nasıl olsa hayatın dikenli yollarına atılacak. Şimdiden alışsın desem de, her gün
"Yine mi okula gideceğim?" diye diye ayağını sürüyen çocuk ya tüm okul hayatı boyunca bu isteksizliği yaşarsa?
Derin kaygılar derken boşa konuşmuyoruz herhalde..
Bir Erkin Koray değiliz ki evde eğitim verelim!

4 yorum:

Robin Goodfellow dedi ki...

haydaaa, valla ben bu öğretmenlerin "biz hepsiyle tek tek ilgilenemeyiz" demelerine kıl oluyorum. ben de anaokulunda öğretmenlik yaptım ben naısl ilgilendim. bunlar mesleklerini sevmiyorlar, rahatlıklarını bozmak istemiyorlar. kusura bakmasınlar ama eşşek gibi ilgilenecekler, bu çocuklar oraya öğremneye geliyorlar, her şeyi öğretecekler, zor gelince bağırıyorlar , onlar bir birey olacaklar artı kendi çocukları da değil öyle bağıramazlar efendim.
çok sinirlendim , bıktım bunlardani velilerimden de aynı şeyi duyuyorum hep.

annesiningülü dedi ki...

bende olsam böyle okula gitmek istemem :( İdil çok haklı
dediğin gibi okuldan soğuyacak
bence öğretmenle konuşmalı yada müdürü ile konuşmalı. özel-devlet hiç farketmez anaokulu bildiğim duyduğum çok alakalı öğretmenler seçiliyor. İlk defa bu kadar umursamazını duydum :(

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Yok artık Ayşen.Gerçekten ıslak ıslak mı bırakıyorlar çocuğu.Yazık günah be anam.Bende kızdım şimdi.

hepsusluydum dedi ki...

Ayşen'cim kaygılarında çok haklısın..Bizim okulumuzda da ana sınıfı var ve kesinlikle böyle davranılnmıyor çocuklara..Bence ciddi bir durum sözkonusu.İşini seven ve iyi bilen bir öğretmenin tavrı kesinlikle böyle olmaz..Acaba başka bir sınıfa mı aldırsan..Çünkü zorlamak da çok yanlış olur..Baştan çok istekli olan bir çocuk sonradan istemiyorsa mutlaka yanlış bir davranışla karşılaşmıştır..
Değil ki suluklarının ağzını açmak, terleyen sırtlarına kağıt havlu koyacak kadar bu işin önemini bilen biri olarak öğretmenin değişmesi gerektiğini söylüyorum..Öptüm sizi..