30 Kasım 2010 Salı

Ç.ş sorunsalı

Bildiğiniz üzere gündüz ç.ş olayını yaklaşık 1 sene evvel hallettik. Geceyi de 3-4 ay oldu sanırım halledeli. Gece kazalarımız nadirde olsa oluyor. Başlangıçtan bu yana 4 kez. İyi bir rakkam. Sorunumuz gündüz ç.ş kazaları!
Yaklaşık 6 aydır, 1 damla şeklinde gündüz kaçırmalar var. Oyuna daldığından, tv'ye daldığından vs dedik. Önceleri kızmadık, ama gündüz bazen günde 17 k.lot değiştiği oldu! Sonraları kızdık, yapma dedik. Sürekli sorduk, sallanmaya başladı mı "kızım ç.şin mi var?" diye soruyoruz. Israrla ve inatla "yok" diyor, hatta bazen abartıp ağlıyor. Sonra saniye geçmeden ç.ş kaçırıyor.
Deida döndüğünden beri artık damla değil, basbayağı ıslatıyor. Acaba bir sorun mu var diye doktora bile götürdüm.
Ancak ben evdeyken kaçırmalar 2-3'le sınırlı bazen hiç olmadığından psikolojik olduğunu düşündüm. Yine de emin olmak için doktora gittik. İdrar tahlili istedi.
Elimde montlar, çanta, hanımefendinin oyuncağı, steril bezler, tahlil kabı tuvalette nöbet tuttuk. Tam 40 dakika! Daha takside ç.şim var diyen zottik DAMLA ç.ş yapmadı! Tabii çıktık idrar midrar vermeden.
Dün akşam Deida'sından doğum günü için istediği Aurora peluş bebeği geldi. Onu götürdüm, Deidası verdi. Ay bir mutluluk pozları!
"Sensiz çok mutsuzdum Aurora! İyi ki geldin" bile dedi!
Yemek yedirirken Aurora ve Pamuk Prenses peluşları yanyana oturtuldu. Bir yandan ağzını açıyor, bir yandan konuşuyor, bir yandan Potuk'la uğraşıyor, bir yandan sandalyede akrobasi yapıyor, bir yandan tv'de Calliou seyrediyor!
Bana hep "Prensesler şöyle desin, böyle desin" der ve ben sesimi incelterek prensesler yerine konuşurum. Bu ç.ş sorunsalı için ne okuduysam, ne yaptıysak işe yaramadı. Belki dedim Aurora yarar.
İnce sesle "İdil, beni kulağına yaklaştır, sana bir şey söyleyeceğim" dedim.
"Tabii Aurora" dedi, peluşu kulağına yaklaştırdı.
"Artık bence ç.ş kaçırma İdil, çünkü prensesler hiç ç.ş kaçırmaz altına" dedim.
"Peki Aurora'cım söz veriyorum bir daha kaçırmam ç.şimi altıma" dedi.
Allah'ım dedim, duy sesimizi! İnşallah!

Ne gezer! Daha 15 dakika geçmeden gene kımıl zararlısı gibi kımıldanmaya başladı.
"Ç.ş mi var kızım?"
"Yok"
"Emin misin?"
"Hı hıı. Eminim"
Saniye geçmeden
"Sanırım altıma kaçırdım, k.lodum ıslandı"
"Koş tuvalete"
Gittik, birşey söylemeden temizledik, çamaşır ve eşortman altı değiştirdik.
Masaya döndüğümüzde Aurora sesiyle
"Gel Pamuk Prenses, bu evden gidelim! Ben böyle s.d.kli kızlarla aynı evde yaşamak istemiyorum" dedim. "Annesi lütfen bizi geri götür"
"Hayıııırrrr gitmesinler! Anne götürme onları"
"Ben birşey demedim, Aurora dedi"
Bana dönüp
"Anne, biliyormusun, onlar bebek. Yani konuşamaz! Onları sen aldın, hatırladın mı?" demez mi!
"Hatırladım" dedim şaşkınca.
"Bebek onlar, oyuncak, konuşamazlar" dedi.
Ulan o zaman neden zırt pırt "Anne, prensesler şöyle desin bana, böyle desin bana" diyorsun. Neden her arabaya bindiğimizde prensesleri toplamaca (güya yoldan prensesleri teker teker arabamıza alıyoruz) oynuyor, onlarla konuşuyorsun ve benim sana prensesler yerine cevap vermem için beni zorluyorsun??

Gecenin ikinci bilmişliği ise evin içinde bile yürümemek için bahane üstüne bahane bulan annemi dün zorla yemekten sonra evde 3 tur attırmamla oldu. "Yürüyemem, gidemem" demesine rağmen 3 tur atan anneanneye
"Bak demek ki yürüyebiliyormuşsun!" demesiydi.

Bu ç.ş işi canımı ÇOK SIKIYOR! Var mı önerisi olan? LÜTFEN?

4 yorum:

Unknown dedi ki...

bence üzerinde durmayın derim ben bu sefer de daha da üzerine gidebiliyor küçük hanımlar kimbilir bu da onun ilgi çekme yöntemi olabilir?

SMİLENA dedi ki...

:))))) çok alemsiniz.yaa annesi unuttun mu o bebekleri sen almıştın....canavar anam bunlar.
çişe hiç canını sıkma sanırım oyun sırasında unutuyorlar.berke de yapıyor aynısını hala.ben çişi olsada olmasada belli ararlıklarla oturtuyorum klozete.az da yapsa yapmış oluyor en azından ve kilotlarımız kuru kalıyor....üzülme geçer canım.belki de ilgi çakmek için yapıyordur .ne yapsın sen özlüyor galiba....


çok öpüyorum sizi....

ELİF dedi ki...

Kelin ilacı olsa başına sürermiş :)) Tek tavsiyem ki eğer sabrın yeterse üstüne hiç gitmeyin...

aysencifci dedi ki...

Funda'm vallahi delirtiyor beni. Ben ki sabırlıyım beni bile çatlatıyor. Günde 17 k.lot ya! Neyse, geçecek inşallah ama hala aynı!
Semra'cım bizim katır ç.şim yok diye tuvalete oturmuyor ki! Böyle sallana sallana kaçırıyor. Düzelecek inşallah.
Elif, sabır yetmedi, taşı bile çatlattı bu zottik. Dur bakalım ne kadar sürecek. Son çare babaanneye göndereceğim:)D Görümcemin büyük oğlanda aynı şekildeymiş. Yazın tatile gittiğinde anneannenin (bizim babaanne) plastik terliği totosuna yiyince o gün bugün bırakmış. Ne biliyim bir umut:)D