14 Ekim 2009 Çarşamba

Samim'in çekirdekleri-3 televizyon- Kıvanç

Konuyu baştan alalım değil mi?
3 televizyonu olan bir evde nasıl olurda insanlar sürekli şikayet eder?

Anneanne- odasındaki tv'yi yanlız başına seyretmek istemediği için salonda oturur ve MECBUREN İdil'in TRT Çocuk Kanalı- Barbie filmleriniz izlemek zorunda kalır ve şikayet eder.

Baba- Caaanım 82 ekran tv'sini kaybedip mutfakta 37 ekrana mahkum kaldığından sürekli şikayet eder. Reklama tahammülü yoktur, sürekli zaplar, aynı anda 4 film seyredip hepsini de anladığını iddia eder ve anlar!

Anne ve Deida- Bu durumda sürekli İdil'le oynamak veya mutfakta olmak zorunda kaldıklarından tepe sersemi konumundadırlar. Tek şansları İdil uyuduğunda mutfak tv'sinden kısık sesle dizi izlemektir. İdil'in odası mutfağa bitişiktir, ses gitmesin diye sessiz film izlerler.

Şu fani dünyada yegane izlediğim dizi "Canım Ailem". Hatta ilk sezonu tam İdil'in uyuma saati ile çakıştığından eski iş arkadaşım Sonnur diziyi bana anlatırdı, ertesi hafta baştaki özeti seyrederek durumu pekiştirirdim..
Not : Foto canım ailem dizisinin web sitesindendir.
Şimdi Salı geceleri evdeki durum şu, İdil'e salondaki 82 ekran açılır. Babanın eline kabak çekirdeği verilir. Anneanne odasında Sinan bilmemkimle Karadeniz Şov seyretmeye yollanır. Anne ve Deida mutfakta 37 ekranın kumandasına sıkı sıkı sarılıp (Derviş gıcıklık olsun diye reklam aralarında kumandayı alıp zaplar ve geri vermeyebilir diye) tırnaklarımızı kemire kemire, burnumuzu çeke çeke, onlar (oyuncular) güldükçe güle güle, romantik olunca "ayyy" diye diye oturuyoruz. İdil bu durumda Samim'in bize her hafta çekirdek gönderdiği sonucunu çıkardı ve sürekli "Bunu Samim'mi gönderdi anne" diyor. Cevaben yüzüne bile bakmadan "hıı hıı" diyorum.
Ben öyle Aşk-ı Memnu falan izlemem. Ne o öyle? Lüks evler hatta yalılar, arabalar, kıyafetler! Bizim rüyamızda bile görsek hayra yormayacağımız şeyler! Kimisi seviyor böyle şeyleri, ben sevmem. Ben gerçek insanlara ait gerçek şeyleri izlemek isterim. Aşk-ı Memnu'yu izlesem izlesem Kıvanç için izlerim ki o zamanda Adana'dan böyle bir şeyin çıkmasına rağmen benim neden gidip te Derviş'i bulduğum, neden daha geç dünyaya gelmediğim (Kıvanç'la yaş farkımız kaçtır bilmem ama herhalde anasına yakın yaştayımdır) ve komşu sayılmamıza rağmen (Dokuz Palmiyeler'de oturuyor bildiğim kadarıyla ve bize 2 durak) hiç görmememi düşünmekten o diziyi seyredemem bile!!
Not : Foto sevgili malla'nın blogundandır
Ne zaman oturup ayağımızı uzatıp rahat rahat bir dizi seyredeceğiz? ASLA dediğinizi duyar gibiyim, duymayayım daha iyi! Umut fakirin ekmeği..

9 yorum:

ELİF dedi ki...

Ben de duymasam:)))

meltem dedi ki...

ay koptum yazdıklarına:):)
şimdi ben de bi adanalı olarak adanadan bu delüühanlının nassıl çıktığını sık sık düşünüyorum
aslında her ne kadar gıcık olsamda diziye aşk-ı memnuyu izliyorum
ama benimde favorim canım canımmm ailem
hele dün cabbar ağa, samime:
" evladın varsa büyük lokma yicen, büyük konuşmuuceen" " evladının mutluluğu herşeyden önce gelir" dedi ya orda bittim ben gözyaşlarımı tutamadım
bi de feridenin kısa siyah peruğu takıp: "bomba gibi geliyorum seyhanım" dedikten sonra minik serçe gibi konuşması
orda da gülmekten koptum:)
çok seviyoorum çok:)

Anne İş'te dedi ki...

ASLA,ASLA DEMEMELİ BU 1!
EV,EV DEĞİL YILDIZ SAVAŞLARI 2!
OKUYAN İÇİN ÇOK KEYİFLİ DE YAZANA ALLAH'TAN SABIR DİLEMELİ 3!

KIVANÇ ADANALI AMA ARNAVUT KÖKENLİ;AYŞEN HATAYI KENDİNDE ARMAMALI BU DA 4!

benimkuzum dedi ki...

Aysen varya süpersin , kıvanç olayında basacaktım kahkayı ama işteyim atamadım yaaaa :)

balböcükleri dedi ki...

ya inanmıyorum bizdede 3 tv var ve dün bizdede aynı kriz yaşandı.efem baybi tv istiyo en küçüğümüz ama saadece salonda digitürk var diğer tvlerde yok.ağbimiz ben geniş aileyi seyretcem burda plazma var daha büyük diyo babamız haber kanalları istiyo önünde laptop yanında gazete olduğu halde.bende canım ailem diye yırtınıyorum.şimdi baybi tv yi açtım büyük ağlıyo geniş aileyi açtım küçük ağlıyo.bi cıngar ses benden herkes canım ailemi izliiiiiicek.velhasıl kadının fendi evdeki tüm erkekleri yendi hehehehehe

aysencifci dedi ki...

Elif üzülme, ablam hep der ki "güzel günler yakında". İnanmak lazım!
Meltem aynı sahnede bende ağladım biliyor musun? Hem anne olarak, hemde babasını kaybetmiş bir kız olarak. O kadar güzel oynuyorlar ki! Helal olsun aldıkları para hepsine!
Dijle'cim, ne Arnavut mu? Ulen tahmin etmeliydim, o yağız delüganlılar memleketinden çıkmaz bu sarı tip abicim, çıkmazzzz.
Figen, derviş bana diyor ki, "git Dokuz Palmiyelere, Gıvannnnççç gadalarını alim, senin sevinde ölimmm diye hönkür (Adana'lılar k harfine g der yani Kuş değiş Guş o yüzden Gıvanç) belki görürsün ama kesin deli diye tutuklanırsın:)D
Serpil hoşgeldiniz. Durum her evde aynı sanırım. Kolay gelsin tüm annelere.

allımorlu dedi ki...

aysen abla çok güzel yazmışsın,baya karışık bir durum:))ben canım ailemi hiç izlemedim belliki çok sevilen bir dizi bende başlıyım ucundan izlemeye..
aşkı memnu akıllara zarar ama ben izliyorum:))maşallah kıvançta güzel çocuk dünya ahiiret kardeşimiz olsun:))

Belkıs dedi ki...

Yaa ben neden bi denek bile bi diziyi izleyemiyorum anlamıyorum ki. Hangi dizi hangi kanaldadır, hangi gün hangi saattedir hayatta aklıma girmez. Açarım tv yi ne verdiyse allah artık izlerim. Reklam ara filan verildiğinde kanal değiştirir sonrada izlediğim şeyi bulabilmek için bütün kanalları dolaşırım. O aradada program bitmiş olur :))

aysencifci dedi ki...

Allı'm valla kardeşim olmasın Guvanç benim yaw:)D
Belkıs, izle bu diziyi, bana dua edersin. Başka lüzumsuz dizilerdense bunu izle, inan pişman olmazsın, sende Allı'm.
Bu arada sizden epeydir ses seda çıkmıyor Ece kız nasıllar?