16 Ekim 2009 Cuma

Paranın karşılığını verenler, vermeyenler

Herkesin bir yaşamı ve buna bağlı olarak yaşam tarzı, karekteri var. Bazısı şunu şunu aldım, bunu bunu giydim, buraya gittim, bunu pişirdim şeklinde blog yazıyor. Kimisinden faydalanıyorsunuz eğer size ve tarzınıza uyuyorsa, kimisini de okuyup geçiyorsunuz işinize yaramıyor..
İdil'in önce kıyafetleri, sonra oyuncakları hep başkalarına verilir. O yüzden bazı şeyleri şimdi vermeden (bazılarını çoktaaaan verdim bile) aklıma düştü, belki birileri bunları okur, işine yarar bilgi edinir, o oyuncağı almadan vs diye yazayım dedim.
Benim verdiğim parayı en fazla hak eden şu sıralar her gördüğüme anlattığım seyyar tuvaletimiz..Aman anacım, bir rahat, bir büyük kolaylık ki sorma gitsin! İdil'in yeni tuvalet eğitimi zamanlarında (sanki yıl geçmiş gibi ama 2 ay olmuştur en fazla 3 ay) dışarı çıkarken tuvalet bulma derdinde gene bez takıyorduk, eh, çocuğunda aklı karışıyordu. Sonra bunu bulduk ve hayatımız kurtuldu! Çok pahalı değil 30-35 civarı, yedek poşetleri de satılıyor. Küçük bir torbası var, alet içine katlanıp sığıyor. Parka gidiyoruz diyelim,

"anne ç.şim geldi"

Hemen zırt alet çıkıyor, ayakları kıvrılarak özel poşeti geçiyor, İdil tuvalete oturur gibi oturuyor, ç.ş yapılıyor, bunun poşetindeki bir kısım özel jelli, sıvı hemen hapsoluyor, hop poşeti çıkar at! Üstü ıslandı, tuvalet bulamadım, arabadaydım derdi yok. Arabada bile hemen tık katla, çocuk yapsın tuvaletini. Alın bunu bana dua edin.

Sonra doğumdan 6 aya kadar kullandığımız beşik. Ayakları var, sallanıyor, aynı zamanda tekerlekli odadan odaya sür, hafif ve az yer kaplıyor al yanında yatır yani. Benimki buna çok benzerdi.

Sonrasında park yatağa terfi ettik, o da çok güzel ama yatak kısmına sert destek gerekli çünkü altı dolu olmadığından bir müddet sonra bebeğin sırtı falan ağrıyor.
Ama benim gibi araba kullanmayı bilmeyenlere bebek daha küçükken en çok kullandığım kangurum. Ellerin açıkta kalıyor, arabayı katladın, sürdün derdi yok. Hemde bebeğin en sevdiği şey olan tensel temas hat safhada!

Pusetten yana hiç şansım olmadı. İlk puseti arkadaşım vermişti, çok kaliteli ama eşşek ölüsü gibi ağır! İkinci hafif puset aldım buna benzer

Önce tek taraf diye ,bizi göremiyor olduğundan ağlaya zırlaya bir hal oldu, aylarca kullanamadık, çift taraflı başka puset aldım o da ağır! Sonra yazın bu benzeyene döndük, 4 ayda söküldü! 15 gün tamir için bekledim ve geçen aylarda pazar alışverişi+çocuk ağırlığını kaldıramayan puset intihar etti, attık. Parama YAZIK olan mallardan yani!

Bunun dışında en az parayı verip te İdil'in en çok oynadığı oyuncan variller.

Burda da HARAM olsun diyeceğim, çift taraflı olan "aktivite oyuncağı" gibi afilli bir adla sattıkları ama bizim kızın NADİREN oynadığı KAZIK. Tam bu oyuncak değil ama mantık aynı, görüntüyü benzerini anlayabilin diye koyuyorum...

Hiç unutmuyorum 129 TL verdiydim, HARAM ZIKKIM olsun diyorum! Oyuncak tanıtımında neden-sonuç ilşkisi- el-göz koordinasyonu gibi cafcaflı laflar vardı, kandım, habuki çok sıradan şeyler var, o paraya 4 oyuncak alırsın...

Bizim kız gibi gece üstüne kış bile olsa damla örttürmeyen bir çocuğunuz varsa ve zarf tulumlarda hayatta uyumazsa alın size bir harika ürün daha..

Hem hafif, hem rahat sıkmıyor, hemde sıcacık..

Eğer bizim ki gibi ayağında çorap, ayakkabı, terlik tutmuyorsa çorap terlik. Bizde 2-3 tane var, yıka yıka giydir yapıyoruz.

Bunların bazıları için "aman sende, ne var bunlarda? herkes biliyor" diyenleriniz için ben birazda kişisel tarihimizin hatırasını tuttuğumdan ilerde bakıp hatırlamak ve İdil içinde neler o zaman kullanılıyormuş onu göstermek açısından bunları yazıyorum. Yoksa çorap terlik çağın icadı ya da sadece benim bildiğim bir ürün diye koymuyorum onu da belirteyim..

Hala kullandığı, önce yürümek için dayandığı, şimdi evde bisiklet olarak kullanılan ilk arabalar.

Pahalı ama hala kullanılıyor, 2 yıldır üstünde zıplanıyor, merdiven oluyor ve daha çizilmedi bile!

Bunun dışında yeni aldığım oyun çadırı. Epey büyük ama tüm dağınıklık onun içinde kalıyor, üstelik çok güzel görüntüsü var. "Evim" diyor oraya İdil.

Ayrıca dayısının aldığı-benim aldığım ucuz olmayan ama çok ta kazık olmayan ve hala 2-2.5 yıldır kullandığı oyuncaklar


Başka bazı faydalandığımız oyuncaklarımız


Kıyafete gelince, genelde Nilgün'ün getirdiklerini kullanırız ama eğer bu seneki gibi elimizde stok kalmadıysa

Gündelikler için - Civil

Yabanlıklar için - Peros

Hem kaliteliler, hemde fiyatları çok uygun. Yüzlerce model de çabası!

Ayakkabı takıntım yok, hiç ortopedik tabanlı ayakkabı giymedi İdil. Doktor bu ortopedik tabanlılar için çocuğun basmasında destek sağladığından iyi değil dediği için bulduğum ve hoşuma giden ayakkabıları uygun fiyatlıysa alıyorum. Çünkü bir sezon ya kullanıyor ya kullanmıyor.

Ama benim hiç paraya acımadığım ve en çok harcama yaptığım şey kitaplar. İdil'in epey bir kitabı var. Daha 3 aylıkken kitap almaya başladık ailecek, halen de alıyorum. En son gidip 100 milyonluk kitap alınca derviş bana delirmişim gibi baktı!

En beğendiklerimiz şunlar









Bundan başka pahalı sayılıp ta fazla bir özelliği olmayanlar, alınmasa da olur'lar yani!





Mesela Hansel ve Gretel sesli kitap diye tanıtılıyor ve tek çıkan ses yan taraftaki kauçuk bebeğin karnından çıkan vönk sesi, o da zorrrla.

Ariel, hepi topu 5-6 sayfa. Teletubbies'ler de öyle.

Prensesli piyano için özelliksiz diyemem, notalara renk vermişler, o renge basınca o nota çalıyor, ayrıca hafızasından da o şarkı çalıyor ama ben tam 45 Tl verdim, zırp pırt pili bitti, en son kendiliğinden bozuldu!!

Sizinde varsa böyle faydalı kullandıklarınız verin tüyoları bakalım!





















7 yorum:

Adsız dedi ki...

ne iyi etmişsin bunları yazmakla.. hem yeni annelere bilgi olacak bunlar kesin. şu çorap terlikten ben de kullanıyorum egemen'e. ayağında terlik vs. tutmayanlar çocuklar için süper bi buluş. bi de o oyuncak varillerin küp şeklinde olanları var. bizde de onlardan var. 5 tl miydi 6 tl miydi neydi aldığımda.. acayip ucuz bi oyuncak..

allımorlu dedi ki...

bende okudum ama çocuk sahibi olmaya karar verince tefarruatlı olarak sorarım artık..

meltem dedi ki...

ya canım kitap önerilerin ssüper hepsini dikkate alıcam kızım için çok sevindim sağol
faket, bu seyyar tuvaletten ben çok araadım ve bulamadım ne yazık ki:(

Primarima dedi ki...

Valla yazmakla cok cok iyi etmişsin bende o ilk anlattıgın oturak tarzı şeyden alıcakdım ama bizimki profesyonel oldu artık rahatlıkla tutuyor:)hatta tutabılecegı mesafeyı bıle söyluyor:)))

Belkıs dedi ki...

Hani sirk maceralarıı :)

aysencifci dedi ki...

Gülcan sen şimdi yeniden +0 oyuncaklara da başlıyacaksın:)) Ne heyecan vardır şimdi değil mi? Çok öpüyorum.
Allı'm sen ne istersen sor güzel arkadaşım..
Meltem e-bebek.com'dan aldım sanırım. Bir bak istersen..
Ebru'cum siz tabii tecrübelisiniz tatlım biz daha acemilikteyiz.
Belkıs'cım bknz. son post..Öptüm

Cafe Aroma dedi ki...

Merhaba, biz de fil almıştık bacak kasları ve yöne kavramı için oldukça iyi. Verdiğim paraya acımam deyince oyuncak için ilk o geldi. Ama sizden esinlendim ben de böyle bir post hazırlayacağım blogum için. Fotoğraflısı daha iyi oluyor.
sevgilerimle