12 Ocak 2009 Pazartesi

Karga size uğradı mı hiç??

Karga bizim eve ara sıra hışımla geliyor, bazı şeylerimizi alıyor. Ama gelmese bile hep lafı ediliyor.
"Oyuncaklarını yere atma! Bak karga gelir alır, bir daha geri getirmez" vs.
Bizim kuzu inadım inat k.çım 853.762.101 kanat olduğu için,evde laptopta uzun zaman cd seyretti. Ancak hemen nerden cd konur, makina nereye basınca açılır kaptığı gibi, cd'leri poşetten çıkarıp birbirine kattı, resimleri yırttı, 5 dakika arayla filmleri açtırıp kapattı. Ayrıca Deida laptop'u açamadığı için ben işten geldiğim SANİYE film koymak hatta yanında oturup o filmi milyon kere seyretmek zorunda kaldım.
Keza, saç tokaları öyle oldu, yüz kere döküldü, hepsinin tekleri kayıp oldu, ağıza ve buruna sokuldu.
Hal böyle olunca bizim eve bir KARGA dadandı.
Tokaları aldı, sadece arada değiş tokuş yöntemiyle yenileri getirdi, eskileri götürdü. Filmlerin hepppsini aldı, OHHHH DÜNYA VARMIŞ!
Yazık yavrum, arada Mickey, Pluto diye sayıklayıp duruyor ama KARGA işte, getirmiyor bir türlü.
Bizimkinin günde 3 lf su içip karnını suyla doldurmasından bıkmıştık, yemek yemiyor mübarek suyla yaşıyor. Habire biberonu doldurtuyor, biberonun dibinde eğer az su varsa öldür Allah onu içmiyor, yeniden doldurtturuyor. Bu arada biberonun dışını ıslak olarak asla ve kat'a almıyor, "Sil" diyor, titiz cüce!
Biberon dolu ve dışı kuru iken hop kendini yere atıp elinde biberon ve ayısı lık lık su içiyor, suyu üstüne döküyor, ıslanan kıyafetlerini değiştirmemek için ağlıyor,ağlıyor.
KARGA tabii görev başına çağırıldı. Bir kaç gün önce hepsiburada.com'dan sipariş verdim, pipetli suluk geldi. Çektikçe su geliyor, onun dışında hiç damlatmıyor. 15 YTL. Ama helal olsun, bizimki yattığı anda tabii suluğun dibine su gelmediği için hepsi ağız kısmına dolduğu için kuzum çekiyor, çekiyor su gelmiyor. Ancak ayakta ya da otururken düz tutarsa su geliyor.
Önce onun artık büyüdüğü, BESE (Prenses) olduğu, tüm Prenseslerin bardakla içtiğini, biberonu sadece Tuna gibi bebeklerin kullandığını anlattım. Pazar bir arkadaşımıza gitmiştik, dönüşte karga'nın bizim biberonları götürdüğünü, sadece yatacağı zaman mama emdiği biberonu getirdiği ve sonra hemen tekrar geri götürdüğünü söyledim.
Biraz mızıklandı ama öğlen problem olmadı. Akşam uyurken ille su içtiğinden habire "mamama" (nedense suya mamama diyor hala) dedi durdu. "Ama annecim karga aldı ya biberonu, sadece bardakta su var" deyip verdim suluğu. Ee, çekiyor çekiyor su gelmiyor. Pes etti ve uyudu, sabah 05.00'te kalkıp aramıza geldi, "mamama" dedi, gene verdim suluğu, baktı gene su gelmiyor yatarak. Döndü poposunu uyumaya devam etti.
Şimdi sırada mamadan ve bezden kurtulma operasyonları var ama yaza artık.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel bir yöntem bulmuşsun, kargayı arasıra bizim eve de göndersene.

Primarima dedi ki...

:)
bizde karga yok ama Hızır dede var.Hızır dede kızar şapkanı tak,eldivenini giy,Hızır dede görürse çok kızar sütünü bitir.Bu arada Hızır dede yan aartmanda bir komşu...