7 Eylül 2012 Cuma

Olmadı...

Aslında pisi pisine giden 25 can varken bunu yazmak istemezdim ama madem ki bu İdil'in günlüğü, o halde yazmalıyım..
Rapor işinin olmadığını Perşembe saat 11.00 gibi öğrendim, gene de bir ihtimal olacak dendi. Ben de 2-3 yeri aradım. Olumsuz cevap aldım, atlayıp Devlet Hastahanesine gittik, kapıdan bile sokmadılar, değil ki rapor vermek.
Kasmayayım artık dedim. Madem ki olmuyor, belki hakkında hayırlısı budur. Perşembe akşamı da 3 yaşına 10 gün kala yaptığı gibi saçını kesti! Bugün kuaföre götürüp saçlarını kısalttık. Tabii bu kadar kolay olmadı. Ağlamalar, "ben kısa saç istemiyorum", "okulda benim kısa saçlarımla alay ederler", "kısa saç bana yakışmıyor"lar vs vs..
Neyse kuaförümüz nabza göre şerbet verdi ve
"Ben Prenseslerin saçını asla kısa kesemem. Ucundan alırım" dedi. Saçlar omuzu biraz geçecek şekilde kesildi. Hatunun kendi becerdiği 2-3 daha kısa bölüme dokunmadı.
Saç işinden memnun ayrıldı. Eve dönmeden Kartal çarşıdan okul forması aldık. 1 şort-etek, 1 pantalon, 3 t-shirt ve 1 polar mont. En küçük bedenler büyük geldiğinden terziye verip daralttırdık.
Öğretmeni bir erkek oldu. Biz methini duyduğumuz bir yaşlı kadın öğretmeni istedik. Anaokulu öğretmeni saat 15.30'da aradı ve Aydın Bey sizin hocanız dedi. Bizim istediğimiz öğretmen çocukları çok serbest bırakıyormuş ve ondan sonra ortaokulda o öğretmenden mezun olanlar disiplin sorunu çekiyorlarmış. Bu öğretmenin ise öğrencilerle dialoğu iyiymiş ve biraz disiplinliymiş."Ama isterseniz yine sizi kadın öğretmene verdirmeye çalışayım" dedi. Dervişi aradım, bulamadım.
Böyle bir konuda tek başıma karar vermek istemedim. Sanki hata yapacakmışım gibi hissettim. Hemen aklıma yingecim geldi. Konunun uzmanı o, İdil'i tanıyan o. O da Aydın Bey'de olmasının daha iyi olacağını söyleyince içim rahatladı. Bugün tabii telefonlar susmadı. Anneler zincir halinde birbirini aradı. Sonra annelerden biri Aydın Bey'in çok iyi bir öğretmen olduğunu söyleyince daha da bir rahatladım.
Rabbim benim kızımla birlikte tüm çocukların bahtını açık, zihinlerini parlak etsin.
Pazartesi birinci sınıfa başlayacağız! Hala inanamıyorum! Kuzum o kadar büyüdü mü?
Ha, bir de alt dişlerinden biri sallanmaya başladı ve o kadar mutlu oldu ki, hemen babasını aradı müjdeyi verdi:)D

2 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun..
nerden nerelere geldik adım adaım takip ettik,
sizinle güldük, sizlerle üzüldük..
gün bugündür..
artık İdilimiz OkULLU !!
Hayırlı olcak elbet..
her zaman zorluk kolaylık bizlerle yaşayacak,
Allah sana güç kuvvet sağlık verecek , biz de hep destek olacağız ...

NİCE GÜZELLİKLERE Ayşenciğim..
sevgiler..

aysencifci dedi ki...

Nunu'muz nasılda hep en doğru ve en güzel sözleri bulur söylersin?:)D
Çok teşekkürler canım Nunu'm, öpüyoruz seni.