12 Kasım 2010 Cuma

Diyalogda son nokta! YABAN ERKEKLER


Her akşam eve geldiğimde o gün olanları bana anlatırlar. Anlatırkende kızımı çok sevdiklerinden biraz abartırlar söylediği sözleri, yaptığı bilmişlikleri.

Deida yine memlekete gitti. 3 ayda bir vizesi dolduğundan memlekete gidip 12 gün kalıp geri geliyor. O sırada genelde ablam MELEĞİMİZ bizim zilliye bakıyor. Eniştem garibim kendi işi olduğundan ömrü hayatında hiç sabahın köründe kalkmadığından, kalksa da yürüyüş, kahvaltı keyfi vs yaptığından her sabah 06.50'de bize ablamı bırakmak için sanırım ezanla kalkıyor. İkisinin de hakkını nasıl ödeyeceğim bilmiyorum?


Neyse diyalogda son nokta nasıl olmuş ablamdan dinledim. Ablam asla öyle abartmaz, ne demişse aynen söyler. O yüzden dün akşamdan beri şoktayım!


Ablam ve İdil evin yakınındaki parka giderler. İdil orda bulduğu bir iki kızla oynar. Kızlardan biri uzun saçlı, prenses edalı bir kızmış. Bu kızın 2-3 yaş büyük komşu oğluda aynı parkta oynuyormuş. Bizim İdille prenses edalı hatun çimenleri yolup evcilik oynuyorlarmış. Yolduklarınıda etrafa atıp kikirdiyorlarmış.

Bu 2-3 yaş büyük oğlan bizim hatunlara bakıp "Ne bu bea? Ne biçim oynuyorsunuz" mealine gelicek bir şeyler zırvalamış. Prenses edalı kız saçını edalı savurup kirpiklerini kırpıştırarak "İstersen bize yardım edebilirsin" demiş cilveli cilveli.

Bizim hatunsa iki elini beline koyarak "Yardım falan istemem ben! Ayrıca yaban erkeklerden hiç hoşlanmam! Ben erkeğin akıllı ve kibar olanını severim" demiş.


Oğlan 3 dakika boyunca dumur olmuş, ses çıkaramamış. Ablam ve parkta ne kadar insan varsa gülmekten karınları ağrımış.


Bu zilli evde sadece Yumurcak, TRT çocuk ve Disney-Barbie çocuk filmleri izler, asla diğer tv'leri seyrettirmeyiz.


Yaban erkek ne? Hem akıllı hem kibar erkek var mı? Yoksa benim kız evde mi kalacak?


Biraz da siz düşünün bakalım. Ben işin içinden çıkamadım da...

4 yorum:

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Çok bilmiş seniiii....
Hazır cevap olacak belli anacım.Çocuklar artık eski çocuk değil Ayşencim.Hepsi inanılmaz akıllı.Ama evde kalması konusunda bir şey diyemiyeceğim.Çünkü hem akıllı hem kibar erkek bulmak biraz olabilir.

Unknown dedi ki...

Yerler onun o aklını akıllı ve kibar erkek severmişmiş :)

hepsusluydum dedi ki...

Ay öldüm gülmekten anacım:)Kesin evlenme programı izlemiş bu gizlice:))

aysencifci dedi ki...

Dilek'cim bende ondan korkuyorum ya. Yok öyle hem akıllı hem kibar erkekk. Aman, ne yapayım evde kalırsa babası ÇOK MUTLU olacak:)D Öptüm sizi.
Funda'm inan anlamadım hala nerden buldu bu lafları? Hala anlatıp anlatıp gülüyoruz. Yaban ne kızım diye sordum "kaba" dedi:)D
Zerra'cım yok ya, annem onun odasında seyrediyor evlenme programlarını. Bu sadece film seyrediyor ama ne biliyim, duymuştur belki.. Öptüm sizi.