28 Eylül 2010 Salı

İnsanın ailesi herşeydir

Di mi? Di!

Geçen haftasonundaki Dolphinarum maceramızda - link vermekle uğraştırmayın beni şimdi, bir zahmet bir önceki post'u okuyuverin- halimiz nasıldı bir bilseniz!

Derviş normal numaralı gözlüğünü arabada unuttuğundan içerde güneş gözlüğüyle oturdu!

Hön hön şeklinde bir sinirli hali olduğundan kendisini gören mafya babası felan zanneder. Surat ifadesiz, yunuslar atlıyor zıplıyor, adam ne alkışlıyor, ne bizle bir alakası var, bitse de gitsek modunda!

Kızı olacak cadaloz tribünde yer beğenmeyip ordan oraya geziyor, elinde 2 oyuncak peluş kendi halinde takılıyor, KATİYETLE yunuslara, gösteriye vs BAKMIYOR!

Anne kişisi- ben oluyorum- elinde telefon habire video çekiyor, bir yandanda "ayyy, ayyyy" diye diye çocuk kişisi cadalozu gaza getirme çabasında! Sonuçta o istediği için gelindi ya bu kadar yoldan, kendini vicdanen sorumlu hissediyor, eğlensinler istiyor ama ne gezerrrr???

Zaten kısa olan gösteri bitince çocuk kişisinin isteği üzerine hava ile şişirilmiş büyükçe bir oyun parkına gidilir. Ayakkabı ve çorap çıkarılması isteği üzerine zaten çorap ve ayakkabıdan nefret eden cadaloz çocuk hemen bunları fora eder ve parka dalar. Fakat bu kabız kuğu parkta ÖYLE durur! Herhangi bir alete edavata atlamaz-binmez! Evde günde 810.956 kez koltuk tepelerinde zıplayan, bir koltuktan ötekine, ordan sehpaya atlayarak akrobasinin sınırlarını zorlayan bu şıllık orda çıtkırıldım bir halde DURUR!

Babası olacak kıl kişisi ordaki masalardan birinde oturup sigara içer ve gözlük hala gözündedir ve ÇITI çıkmaz!

Çocuk kişisi annesinin yanında durmasını ister, anne kişisi öyle çocuğunun dibinde duran anneler gibi orda dikilir durur! Aslında istemez orda durmak, ister ki çocuk diğer çocuklarla oynasın, konuşsun, birlikte kaysın vs.. Ama o cadaloz ille durduğu yer neresi ise orda yanlız olmak istemektedir. Kayacaksa kaydırağın 5 mt yakınında bile kimse durmamalıdır!!

Bu arada MÜTEMADİYEN "Anne-anne" dediğinden anne kişisi BIKKIN halde "EFENDİM" demektedir!

Orada 3 dakika bile kalmayan çocuk kişisi ayağının kirlendiğinden mızıldanarak inmek ister, anne indirir, baba çantayı çoktan alıp arabaya doğru yürümektedir.

Anne kişisi çocuğun çoraplarını- ayakkabısını giydirmek için 10 dakika harcar çünkü çocuk kişisi bu arada MÜTEMADİYEN vır vır vır vır vır konuşmakta, giyinmek için çaba harcamak bir yana ayağını ayakkabıya bile sokmamaktadır!

Baba kişisinin peşinden çocuk kişisi ile koşturan annenin sinirleri hopppp ettiğinden çocuğu HAFİFTEN çekeleyerek arabaya götürmekte, MÜTEMADİYEN HALA konuşan çocuğa cevap yetiştirmekte ve ter içinde kalmaktadır! Bu arada gözüne kendine tuhaf tuhaf ve büyük ihtimal kinayeli (kadına bak, kötü ana!) bakan birini görür ve o an KENDİNE GELİR!

Bu mükemmel ailenn bir büyüğü nasıldır peki?

Anneanne kişisi bayramdan beri ağır gelen ilaçlar sebebiyle yüksek tansiyondan muzdariptir, bayramdan beri sadece yemek ve tuvalet dışında YATTIĞI YERDEN KIMILDAMAMAKTADIR.

Cuma gecesi-Cumartesi gecesi ateşlenen cadaloz çocuk yüzünden anne kişisi uykusuzdur. Öğlen çocuğun iyi olmasından ve Deida ile oynamasından fırsat, yatıp biraz uyumaya karar verir.

Tam uykuya dalmıştır ki anneanne kişisi

"Ezan okunuyor, kalk! Namaz saati yatılmaz! Çok günahtır!" der!

Uykumun içine eder!

Allah'ım kurtar beni bu delilerden!!!!

3 yorum:

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Ayşennn alem kadınsın sen ya...
Anacım ruh halini okurken bile gülümsetiyorsun insanı.HAlbuki o anı yaşarken neler hissettiğini çok iyi anlıyorum.Sinir harbi yaşamışsın belli.Ama Allahtan o sinir durumları uzun sürmüyor.Öptüm canım sizi.

annesiningülü dedi ki...

bu kocalar memnuniyetsiz yola çıkınca zaten hep terslik olur :)
bilirim
bakma bizimki heryere mecburen gelir :)
tehditlerim var :)
ama annene çok güldüm ya :)
iyi ki varlar...

aysencifci dedi ki...

Dilek'cim Allah sana sabır versin canım. Sende x2 var:)D
Annelere Allah bir sabır veriyor zaten. Tek tesellim bir gün bitecek bu haller, biter inşallah. Öptüm 3 güzel fıstığı. Kreşe iyice alışmışlardır inşallah.
Bahar, tehditlerden kasıt? Bana da özelden 3-5 tüyo verde bende deneyeyim. Belki işe yarar:)D
Öpüyorum sizi.