15 Nisan 2009 Çarşamba

Benim Atatürk'üm















Sevgili Nilüfer 'de görünce hemen bende katılayım dedim. Herkesi Atatürk hakkından birkaç şey yazıyor ve şu an yaşananlara SANAL tepkimizi gösteriyor.


Ben öğretmen çocuğuyum, üstelik rahmetli babacım Köy Enstitüsü mezun, son derece Atatürkçü ve idealist bir öğretmendi. Aynı zamanda ablalarımdan biri -aslında yengecim ama ablam kadar severim- Atatürkçü bir öğretmen olunca biz herkes gibi bu konuda hassasız.


Ben tek bir resim seçmek istemedim Atatürk'le ilgili.

Sadece askeri dönemden bir tek resmi var beni kalben vuran, o da karların üstünde dinlenirken. Ne çilelerle, ne olumsuzluklarla Cumhuriyeti'mizi kurduğu, bugün eğer bu şartlarda yaşıyorsak, bu şartların nasıl zorluklarla yaratıldığını hepimize hatırlatan.

Ama benim Atatürk'üm, güleç, eğlenmeyi seven, çocukların bile elini sıkarak onlara insan muamelesi yapan (ananıda al git demeyen), kadına hak ettiği değeri veren, hayvanları seven, çok sevilen bir insan.
Mustafa filmini seyretmedim, o yüzden yapılan eleştiriler hakkında yorum yapamam ama evet Atatürk yalnızdı, yorgundu, nice savaşlar görmüştü ama gene de durmadan, dinlenmeden çalıştı ve bize bugünümüzü armağan etti.
O benim için bir mith değil, yaşayan, acı çeken, sevinen, gülen, eğlenen, üzülen, bildiğimiz gibi bir İNSANdı. Tek farkı CESUR oluşu, gözü kara oluşu, VATANINI ve MİLLETİNİ kendinden vazgeçecek kadar çok sevmesi, yeri doldurulamayacak bir LİDER oluşu. Bir sözüyle tabuları yıkması, olmazları oldurmasıydı.
Keşke, keşke biz bu emanete yeteri kadar koruyabilseydik...
Lüften bugün hepiniz onunla ilgili birşeyler karalayın, onun sizin için ne ifade ettiğini anlatın.





























1 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

evet canım benim haklısın...
GÖZLERİM DOLUYOR, HER BİR RESMİNDE !!!!