6 Kasım 2012 Salı

Erkek beyni - kadın beyni

Yer : Mutfak
Zaman : Çocuk uyutulduktan sonra rahat rahat kahve- sigara içilen 21.00'den sonrası
Olay : Çocuğunuza karşı yanlış davranırsanız vicdan azabı çeker misiniz?
Asıl olay : Erkek ve kadın beyni ve düşünce tarzındaki BÜYÜKKKK farklar


Tv'de maç vardır ama memleketimin maçı değil, kimbilir hangi ülkenin maçı.
Kadın : Ya, bugün ne oldu biliyor musun? Arkadaşı ...'nın evine yaklaşmıştık. Bizimki seslendi hatta kendini yırttı desem yeridir. Öbür domuz topu, bizimkini duymamazlıktan geldi. Bizim şabanda koşup ona yetişmeye çalıştı. Bende kızdım "O iyi bir arkadaş olsa seni beklerdi! Sen nasıl okul çıkışı Tuba'yı bekliyorsan, o da iyi bir arkadaş olsa seni bekler. Dönüp k.çını gitmez! Sen ne peşinden koşuyorsun" dedim. Önce kendime kızdım. Ne diye çocuğun kafasına fitne fesat sokuyorsun dedim ama sonra görmediği şeyi göstermem lazım. Sonra Boran'ın annesiyle konuştuk.Sevcan'a anlattım, dedim acaba yanlış mı yaptım diye ama Sevcan dedi ki "Yok sen doğru yapmışsın. Çünkü bunlar daha küçük anlamıyor, senin tecrübenle ona yol göstermen lazım". Onun büyük kızı da öyleymiş. Sordum sonra düzeldi mi diye, yok hala aynı dedi. Darbe yemekten bıkmıyormuş..
Adam : .....(ses yok)
Kadın : (içses - Bak dinlemiyor yine) Sen ne dersin?
Adam : (içses - Ne var a.m. k...! Bir maç seyredecem, bir rahat yok  anasını a.v.r.a.dını! Ne sordu ki?) Neye ne diycem yaw?
Kadın  (içses - Başını tv'den kaldırıp, azıcık dinlesen ...) Ya, yanlış mı yaptım diyorum. Ama bizimki saf ya!
Adam:... (içses - Ya bi sus ya! Maçın a.n.s.!) Sen yaptın! Bana kalsa böyle olmazdı (içses- Bu sav her zaman kazanır!)
Kadın : Tabii haklısın. Ben hep "Aman kızım karşındaki üzülür, aman kızım kimseyi kırma dedikçe böyle kafasına vur ekmeğini al oldu çocuk. (içses- Dur ben sana şimdi bir uzmanlık sorusu sorayım da dumur ol!) Birşey merak ediyorum. Ben mesela çocuğa karşı bir yanlış davranışta bulunursam sonrasında kendi kendimi yiyorum. Vicdan yapıyorum. Sen bir hata yaptığında sonradan düşünüp üzülüyor musun? (içses -Nasıl koy.dum kapağı)
Adam : .... (içses -Yaw bu gene ne okudu, ne seyretti! Bir maça bakamadım av.ra.dını s....) Nasıl yani?
Kadın : (içses - Ayı! Dinlemedi ki!) Yani çocuğa karşı bir hata yaptığında sonradan düşünür ve vicdan muhasebesi yapar mısın? Yani erkekler?
Adam :  Ne düşünecem lan! Ben yaparım çocuk düşünsün!
Kadın : (içses - Yok anacım yokkkkk! Bu kadar sığlar işte! Siyah-beyaz! Gri yok bunlarda)

Sessizlik.
Kadın : (içses - Yarın bir sürü iş var. Havalar bozmadan yazlık örtüleri yıkayayım. Ispanağı pişireyim. Ya bu kızın doğum günü ne olacak? 10 kişiyiz, 10'da çocuk. Evde olmaz. Geçen sene ne konuştuğumdan anladım, ne yediğimden. Ev harman yeri olmuştu. 2 gün yemekle uğraşmıştım.Dışarda nerde yapacağım? Hava soğuk. Acaba McDonalds'a sorsam mı? Çok uçuk değilse orda yapayım. Bari ev dağılmaz,yemekle uğraşmayız. Annemi de haftasonundan önce yıkayayım bari. Şu soğuklar geç gelsede kaloriferi geç yaksak. Zam geldi, kimbilir kaç para vereceğiz bu sene. Off offf ! Kiracı p.z.vengi 2 kirayı ödemedi. Her ay noterden yazı parası ver, ev kredisini geç ödediğinden faiz ver! Ver anam ver! Şu paralı gün bana gelmedi ki anasını satayım! Sondan 1 önce kura çıkarmı ya? Şans yok anam bende şans!)
Erkek : .... (içses miçses yok)

Şimdi anladınız mı kadınlar ve erkekler arasında ne kadar fark olduğunu!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

aysen abla bu esprili bakış açına bayılıyorum senden öğrenecek çok şeyimiz var :)

İdil cin gibi kız öğrenecek ufak ufak, sonra tepkisini de geliştirir duruma göre. alttan almaz o :P

TATESAL dedi ki...

Alemsin şekerim...