23 Mart 2011 Çarşamba

İdil'in kitaplığına yeni eklenenler 2



Şahane kitaplar aldım kuzuma yine!


Hala bir kütüphanesi olmasa da yeni kitaplara her zaman yer buluruz.


Galata Kulesi'nin Martısı Zeynep -Arkadaşlık üzerine güzel bir öykü, çizimler şahane, eh mekan İstanbul'daki Galata Kulesi olunca çizimler de ilgi çekici oluyor.


Aslı Pazar'ı Bekliyor - Zaman ve günler hakkında güzel bir kitap. Çalışan anne çocuklarının genel sorunu "Ne zaman tatilsin?" "Tatilde ne yapacağız?"


Kuçu Kuçu Kendine Bir Ev Arıyor - Sonbahar renkleriyle dolu harika çizimlerle "yuva" kavramını, arkadaşlığı, işbirliğini anlatan şahane bir kitap. Şiddetle tavsiye ediyorum.


Köstebek Kuki - Yaramazlığı ile herkesi bezdiren köstebekin başına gelenleri anlatan kısa öykü kitabı. Çizimler harika.


Karda Ayak İzleri - Masallardaki kurtların hep kötü olmasından yakınan Kurt'un kendi kitabını yazmak istediğinde başına gelenler. Güzel ve komik bir öykü.


Şirin Yuvaya Gidiyor - Her ne olduğunu bilmediği şeyde olduğu gibi okula gitmek konusunda isteksiz olan İdil'i gaza getirmek için okul hakkında basit bilgiler içerdiği için aldığım kitap. Kitap daha ziyade anne-babasız okulda durmayan çocuklara yönelik olsa da ben ilk aşamada okulda neler yapılır onu göstermek için aldım.


El Bebek Gül Bebek - Aşırı korumacı bir annenin evladını olan mini minnacık Fare'nin başına her tür kaza gelmesine rağmen hayatta kalınca kendine güveninin yerine gelmesini anlatan şirin bir kitap. Çizimler çok sevimli, öykü çok etkileyici.


En Kestirme Yol - İçinde birkaç öykü olan kitaplardan ilki. Henüz öykülere göz atamadım ama kitabın boyu küçük, sayfalar resimli. Gece okumalarında kullanırız diye düşünüyorum.


Diğer birkaç öykülü kitap Hayır, Hayır, Hayır - Hayata hep olumsuz bakan kuzuma olumlu bakmayı, en azından değişik açıdan bakmayı öğretmek için aldığım kitap.


En son birkaç öykülü kitap ise Malaventura Markizi - Hayvan kolleksiyoneri Markiz'in Afrika macerası.


Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı - Adını hep duyduğum ancak almaya niyetlenmediğim bu kitabı iyi ki almışım. Çizimler harika, Behiç Ak yapmış ve yazmış. Kesilen çınar ağacı ile yaşlılar arasında paralellik kuran çocukların saf dünyasını anlatıyor.


Disney Prensesleri Delisi İdil için eksik kalan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler - ve Uyuyan Güzel Gizli Prenses - Ne zaman elimize bu seriyi alsak "Neden bunlar bizde yok?" diye diye beni bezdirdiği için aldım.


Küçük Ayı serisinden Aferin Küçük Ayı - Bilmediği şeyleri tanımak için Büyük Ayı ile yola çıkan Küçük Ayı'nın macerası. Resimler mükemmel, öykü güzel. Tavsiye ederim.


Diğer Küçük Ayı kitabı ise Eve Dönelim Küçük Ayı - Bu da ilk kitap gibi bilmediği şeylerden korkan Küçük Ayı'ya olanları anlatan Büyük Ayı'nın hikayesi.


Ve son kitabımız Neyse ki, Ne Yazık ki - Eğlenceli bir öykü, çok güzel çizimler, heyecanlı bir macera. Bu da tavsiye edeceklerimizden.


Hepinize iyi okumalar.

Hiç yorum yok: