26 Temmuz 2010 Pazartesi

Benim artık 2 kızım var...





İkincisi kim mi? Sonradan edindim, gerçi bizim kızdan 7 ay küçük ama maaşallah tombiş ve daha uzun. İştahı mükemmel, ağzını otobüs garajı kadar açabiliyor. Hem bizim yediklerimizi hem İdil'in yediklerini yiyor. Elimde tabak görür görmez

"Bu nee?" diyor
"Makarna" diyorum
"Bende yiyim?" diyor

Misal dışarı çıkacağız
"Nereye?" diyor
"Bakkala" diyorum
"Bende geliyim?" diyor

Ben bunu yemem de ne yaparım?

İdil'le 1 hafta babaannenin yazlığındaydık. Bu 2.kızım İdil'in kuzeni, herşeyi birlikte yaptık, denize günde 2 kez girdik, yıkandık, İdil 3.5 yıllık ömründe İLK KEZ GÜNDE 3 ÖĞÜN yemek yedi, oyunlar oynadık, bisiklete bindik, parka gittik, dondurma yedik, yürüyüş yaptık.

Peşimizden
"İdil dittmeee" diye ağladı..

Annesi olmadan duracağını bilsem arabaya atar getirirdim...

Onlar birlikte denizde kahkahalarla eğlenirken KEŞKE dedim KEŞKE İdil'in bir KARDEŞİ olabilseydi. Tek çocuklu anneler, NE OLUR KARDEŞ YAPIN çocuğunuza! Bu dünyada kimse TEK BAŞINA kalmasın...

Bu yıl daha büyüdükleri için birlikte çok güzel oynadılar, herşeyleri beraber yaptılar, ç.şlerini, susamaları, üstlerini kirlemeleri, yemek yemelerini vs. Ne alındıysa 2 tane aynısından aldık, günde bir kez "bu senin-bu benim"den ufak kavgalar ettiler ama sonunda hep barıştılar..

Bu yıl ilk kez İdil'de kumlarla oynadı, saatlerce suluklarına su doldurup kumları ıslattılar, denize koşup atladılar, birlikte her gün taş ve deniz kabuğu topladık, akşamları site bahçesinde yürüyüşler yaptık, bizim götürdüğümüz oyuncak hayvanlarla veterinercilik oynadık, yan komşunun av köpeğini günde 8 kez sevdik, adını BENEKLİ koyduk ve dönerken neden eve götürmediğimiz konusunda uzun uzun söylendik.

Baba, annesinin o NEFİS yemeklerine doydu, hakikaten kayınvalidem mükemmel yemek pişirir, İdil ilk kez babaannesinin yemeklerinden yedi, ondan sonra her akşam
"Babaanne köftesi-babaanne lahmacunu-babaanne makarnası" istedi durdu.

Komşu teyzenin (Derviş'in hakiki teyzesi) ikiz kızları İdil'e yüzme öğretmek için uğraştı, 2.kızım zaten kolluklarla bata çıka yüzebiliyor, teyzeye çaya ve sıkma denen lezzetli gözlemenin bir çeşidi yemeğe gidildi, bakkalla ahbap olundu, vakit kaybetmemek için hiçbir öğlen uyunmadı, çok yoruldular ve çabuk uyudular. Tabii bende 21.30'da sızdım.

Amcası ve yengesi- ki ben bana yenge denmesini sevmem, hep abla derler, İdil'de yengesine "abla" der- ile bu yıl iyice kaynaşıp onları ismiyle çağırdı. Amcası ona yüzme öğretmek için uğraşsada garantici İdil bunu istemedi.

Velhasıl 1 hafta bize YETMEDİ!!!

4 yorum:

hepsusluydum dedi ki...

Heyy ne güzel fotolar ..Biz heyecanla bu fotoğrafları bekliyorduk, çünkü kızımızı çoooooookkk özledik..Dayıcımla birlikte bakıyoruz şu anda:)Huzurlu bir tatil geçirmenize çok sevindik..2.kızının da maşallahı var anacım:)))))
Keşke burayada gelebilseniz, çok seviniriz..Sizi seviyoruz hem de çok...

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Ayşencim ne güzel fotolar.İkinci kızına bende bayıldım.Maşallah ikisine de.Dostlukları inşallah kalıcı olur.

Belkıs dedi ki...

yaaaa ayşenim beymime girip çıkıp duran şu kardeş mevzusundan sebeepp iy gelmedii bunları duymak bana hiiç. İdil ile ilgili hiç yakınış yok yazıda gerçi eminim farkında olduğundan kardeş yapın dedin kesin :)

annesiningülü dedi ki...

off yetmemiş cidden
çok güzel geçmiş tatil :)
oo herşeyi yiyen kız modelinden alabilirmiyim? hani ikinci garanti yiyecek deseler belki düşünebilirim :D